Zorg

Hospice Ter Reede beschikt over zeven gastenkamers. Daarmee is het een relatief klein hospice en kunnen we de zorg persoonlijk houden. Onze zorg kan bestaan uit medische zorg maar ook op mentaal vlak staan we u graag bij. We staan graag voor u klaar op alle vlakken.

Steun bij alles wat ertoe doet

We vinden het belangrijk dat uw verblijf bij ons zo comfortabel mogelijk is. Daar doen we dus ook alles aan. We zorgen voor pijnbestrijding en pakken andere lichamelijke ongemakken aan. Onze specialist ouderengeneeskunde en verpleegkundigen helpen u daarbij. Ook staan we u graag bij wanneer u het mentaal moeilijk hebt. Op alle gebieden staan we graag voor u klaar.

Er komen veel vragen op u af, er zijn ongetwijfeld veel verdrietige (en vaak ook vrolijke) momenten. Daar is in alle opzichten ruimte voor en we steunen u en uw naasten daar graag bij. En, het spreekt misschien voor zich, als u behoefte heeft aan gewoon een praatje, dan zijn we er natuurlijk ook voor u. Verder krijgt u waar nodig zorg en ondersteuning door onder andere een geestelijk verzorger, maatschappelijk werker, psycholoog, fysiotherapeut of ergotherapeut.

Hospice Ter Reede klaproos

We staan graag voor u klaar

Zou u het fijn vinden om een handmassage te krijgen of misschien aromatherapie? Dat kan als het uw pijn verlicht, maar ook wanneer u zich er gewoon fijn bij voelt. Onze zorg gaat er niet over dat we u genezen. Wij zorgen dat u zich zo goed mogelijk voelt en dat er mooie momenten zijn in een moeilijke tijd. En er is veel mogelijk op dat gebied. Naast het geven van massages, aromatherapie en het verzorgen van uw uiterlijk kunnen er bijvoorbeeld muziekvrijwilligers bij u langskomen.

Vrijwilligers

We werken in het Hospice Ter Reede met een vast team van onmisbare vrijwilligers van Manteling. De vrijwilligers ondersteunen bij de persoonlijke verzorging van de gasten en ze zorgen voor het huishouden in het hospice. Ze doen de boodschappen, serveren drinken, geven een hand- of voetmassage, waken bij u, koken of lezen u voor. Kortom: zij zorgen dat ons hospice werkt. En dan staan ze ook nog maar al te graag klaar voor een praatje - dat is natuurlijk minstens zo waardevol.

Hospice Ter Reede arm over client

Nazorg

Het kan helpen om te praten over de geliefde die u verloren heeft. Zo’n zes weken na het overlijden van uw naaste, plannen we een gesprek met u in als u daar behoefte aan heeft. Gewoon een moment om uw gevoelens te delen over een intense periode. Ook kunnen we gezamenlijk terugkijken; herinneringen ophalen of gevoelens van rouw en verdriet delen.

Zorg regelen en kosten

Een verblijf in het hospice kunt u regelen via uw (huis)arts of transferverpleegkundige in het ziekenhuis. U of uw naaste kan ook zelf contact opnemen met hospice Ter Reede via 0118 - 448 295. Mocht u een kijkje willen nemen, dan kunt u dat ook telefonisch afspreken. Zorgverzekeraars vergoeden hospicezorg als de levensverwachting minder dan drie maanden is. Vaak vragen ze daarbij wel een eigen bijdrage, maar er zijn steeds meer zorgverzekeringen waar de eigen bijdrage voor hospicezorg in een aanvullend pakket zit. Op zorgwijzer.nl staat een handig overzicht van vergoedingen.